Skip to content

Car City Service Center

Banden kopen Geldrop

Car City Service Center Geldrop is dé bandenspecialist!

Het belang van goede banden wordt door de meeste Nederlanders sterk onderschat. De band is het enige contactpunt van de auto met de weg en cruciaal voor je veiligheid. Dus dit moet 100% in orde zijn.

We adviseren je graag over de banden die het beste bij jou en je auto passen. Rijd je bijvoorbeeld veel of weinig? Rijd je vooral korte stukjes naar de supermarkt of juist meestal lange stukken over de snelweg? Op basis van deze informatie kunnen we met je meekijken wat voor jou de beste keuze is in prijs en kwaliteit.

Duitse banden en regelgeving

Wij bestellen alle banden uit Duitsland, waar de markt tien keer zo groot is als in Nederland. Een voordeel van inkopen in Duitsland is dat de prijzen van de banden daar ook wat lager liggen. Verder is de regelgeving voor autobanden daar strenger, maar in onze optiek ook beter.

In Nederland is de banden industrie een ondergeschoven kindje. Er is hier geen wettelijke eis over hoe oud de banden mogen zijn. En dat terwijl het rubber van een band maar vijf of zes jaar écht goed van kwaliteit is. Na dit tijdsbestek gaat de flexibiliteit van het rubber sterk achteruit, waardoor de band uitdroogt. Hierdoor kunnen de banden verharden of zelfs scheuren.

Het risico wat je loopt door toch met verouderde, uitgedroogde banden te rijden zijn:

  • Geen grip bij remmen of sturen
  • Een klapband

Volgens de Duitse TUV (keurmerk veiligheid) mogen de banden op je auto niet ouder zijn dan zes jaar. Nog een verschil qua regelgeving is het profiel van de band. In Duitsland is een profiel van 3,0 mm verplicht, in NL is dit slechts 1,6 mm.

Wij volgen deze strengere, betere eisen van Duitsland in onze garage omdat jouw veiligheid onze hoogste prioriteit is.

Bandenspanning

Bandenspanning is de overdruk die in de banden van je auto aanwezig is. Voor de veiligheid en het comfort tijdens het rijden is het van belang dat deze spanning op het juiste niveau is. Verder bespaar je bij de juiste bandenspanning brandstof en reduceer je de Co2 uitstoot.

Je kunt bij ons altijd gratis de bandenspanning van je auto laten controleren. Wij weten precies welke autoband welke spanning nodig heeft.

winterbanden
banden balanceren

Wij rollen op stikstof

Lucht of stikstof? Iedere band is poreus, ook een nieuwe. Vul je deze met lucht dan zakt de bandenspanning in slechts drie maanden met meer dan 0,3 bar. Hierdoor kunnen je banden sneller gaan slijten en een slechte wegligging krijgen. Daarom vullen wij met stikstof want daardoor blijft je bandenspanning het hele jaar door hetzelfde.

Voor het vullen met stikstof hanteren wij zeer scherpe prijzen.

Koop nu 4 banden via Car City Service Center en wij vullen deze gratis met stikstof!

Balanceren & uitlijnen

Bij Car City Service Center Geldrop werken we met zeer geavanceerde banden apparatuur, we beschikken over een banden (de-)monteer machine en een banden balanceer apparaat van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor kunnen we jouw banden zeer snel en accuraat balanceren waardoor je een perfect trillingsvrij stuur hebt.

Het uitlijnen van jouw auto kunnen we ook voor je regelen. Veel mensen kennen het verschil tussen balanceren en uitlijnen niet.

  • Bij het uitlijnen worden de wielen van de auto bijgesteld totdat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan.
  • Bij het balanceren van de banden zorgen we ervoor dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij alle snelheden.

 Velgen

Je kunt bij ons stalen of aluminium velgen voor jouw auto bestellen in alle soorten en maten – tegen zeer scherpe prijzen.

Heb je een sportieve auto waarbij de velgen essentieel is voor de uitstraling van je auto dan kunnen wij goed beoordelen wat voor jou de beste optie is. We kunnen met je mee kijken naar de breedte, de ET waardes, de juiste uitlijning en de perfecte ‘stance’ van je auto. Zodat je de beste look & uitstraling krijgt voor jouw auto.

 Sensoren

Auto’s gebouwd vanaf 2015 hebben bijna altijd wielsensoren die de druk van de banden meten waardoor je kunt zien of een band lek is of een lage bandenspanning heeft. Deze sensoren kunnen wij leveren, monteren en programmeren op jouw auto.

Meer weten over banden?

wintercheck geldrop
winterbanden geldrop
Banden Vullen Stikstof

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem contact met ons op