Skip to content

Car City Service Center

Airco Service Geldrop

Bij Car City Service Center zijn we gespecialiseerd in airco onderhoud. Wij kunnen letterlijk alles aan airco’s repareren en zijn hier volledig voor opgeleid. Onze monteurs beschikken over alle certificaten F-gas 1 & 2 (gevorderd).

Heb je vaker last van een muffe geur/lucht wanneer je de airco aanzet?

Dit wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich hebben genesteld in de verdamper. Om weer een frisse geur in je auto te krijgen kun je een airco geurbehandeling door ons laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel wat we hierbij gebruiken doodt alle bacteriën en voorkomt de groei van nieuwe micro organismen.

Bij Car City Service Center Geldrop bieden we de volgende airco geurbehandelingen aan:

  • Standaard geurbehandeling: interieurfilter en kachel inspuiten met Wepp Probio – dit middel is bacteriedodend en voorkomt bacteriegroei.
  • Intensieve geurbehandeling: naast bovenstaande ook met een intensief middel de schimmels van de verdamper afhalen.
airco vullen geldrop
distributieriem geldrop

Werkt je airco niet meer goed? Bijvullen is vaak de oplossing

Wanneer je merkt dat er niet genoeg koude lucht in je auto komt is het vaak nodig om je airco bij te vullen met koudemiddel. Gemiddeld verliest een auto zo’n 10% koudemiddel per jaar. Het regelmatig laten bijvullen is daarom van groot belang.

Je hebt twee soorten koudemiddel:

  • R134A is de oude variant koudemiddel die op dit moment nog in veel auto’s zit.
  • Het nieuwe koudemiddel is: R1234yf.

Alle nieuwe auto’s vanaf 2017 hebben dit koudemiddel nodig. Hierin zitten andere chemische verbindingen waardoor het middel minder lang in de atmosfeer blijft hangen, het is wel wat duurder.

Volledige airco service

Indien jouw koudemiddel moet worden bijgevuld bieden we je graag een volledige airco service aan:

  • Recyclen en bijvullen koudemiddel
  • Controle van het interieurfilter
  • Controle airco en eventuele lekkage
  • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof/of formeergas (formeergas is geschikt om zeer kleine lekkages te detecteren)

Zoals je hierboven leest wordt er tijdens de airco service behandeling een fluor lek-detectie vloeistof toegevoegd aan het koudemiddel. Drie weken daarna bieden wij een gratis nacontrole aan op lekkages. Deze voeren wij uit met een UV lamp en een speciale bril. Mocht er een lekkage worden gevonden dan worden de mogelijkheden voor reparatie met je doorgesproken en plannen we een vervolgafspraak in voor reparaties.

Airco pomp kapot?

Is je airco pomp kapot gelopen? Dan kunnen wij naast het vervangen van de pomp het aircosysteem volledig spoelen zodat je niet een compleet nieuw airco systeem hoeft te kopen.

Heb je een probleem met jouw airco? We helpen je graag!

airco vullen
autoschade herstel
apk geldrop

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem contact met ons op