Skip to content

Car City Service Center

Distributieriem vervangen Geldrop

De huidige motoren zijn uitgerust met een distributieriem of een distributieketting. Dit is een zeer essentieel onderdeel van de motor van je auto. Deze riem of ketting drijft via de krukas de nokkenas(sen) aan, die vervolgens weer de in- en uitlaatkleppen bedienen. De distributie aandrijving is ingebouwd en aan de buitenkant van de motor niet te zien.

Vervang je distributieriem op tijd

Het is van groot belang dat de door de fabrikant geadviseerde termijn voor vervanging altijd wordt aangehouden. Als de riem of de ketting knapt of oprekt is de kans op motorschade zeer groot. Hierdoor kom je voor zeer hoge kosten komt te staan.

Het verschilt per merk en type auto om de hoeveel kilometer een distributieriem moet worden vervangen. Wij volgen deze geadviseerde termijn dus altijd op en laten je tijdig weten wanneer jouw distributieriem of ketting aan vervanging toe is.

Specialistische klus

Het vervangen van een riem of ketting is een technische, moeilijke klus die enkel voor de specialist is weggelegd. De afstelling van dit onderdeel is zeer belangrijk. Als de spanning of timing van de riem niet klopt, kan de nokkenas te snel draaien. Dan openen de kleppen te vroeg of te laat waardoor er een slechte verbranding ontstaat. Een niet goed werkende distributieriem kan een motor behoorlijk toetakelen. Daarom is het belangrijk dat de riem of ketting op de juiste manier wordt afgesteld met de juiste gereedschappen. En dat alle bijbehorende onderdelen tegelijk worden vervangen.

Sinds 2017 worden er auto’s geproduceerd met een HOB (Hot Oil Belt) distributieriem. Vaak wordt de vervangingstermijn bij auto’s met deze nieuwe riemen vervroegd. Ook het vervangen van de Hot Oil Belt kunnen we voor je uitvoeren.

Kosten distributieriem vervangen Geldrop

De kosten van vervanging variëren sterk per merk en type auto. Je kunt bij ons altijd vooraf een offerte op maat krijgen.

We horen het graag als je vragen hebt over het vervangen van je distributieriem of ketting!

kleine beurt apk
distributieriem geldrop
werkplaats ccsc

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem contact met ons op